La segona part del tutorial: Com estampar una samarreta amb un stencil. (Part 1)

Hi ha diverses maneres de pintar fent servir un stencil, depenent de la superfície que vulguis estampar, necessitarem un tipus de tinta o un altre.

Aquí en llisto alguns:

  • Pintura en spray: es fa servir per parets, però també es pot fer servir a la roba.
  • Pintura per a roba: el nom ho diu tot. És la que farem servir. N’hi ha d’opaques o de translúcides.
  • Pintura acrílica: si es vol pintar sobre fusta o plàstic.

L’experiència em diu que la pintura per a roba és la que funciona millor en… molt bé! Roba! Quina sorpresa, oi?

Pots fer servir un pinzell o una esponja per escampar la pintura. Jo em trobo més còmode fent servir el pinzell per estampar sobre roba.

Som-hi!

El que crearem

© VforViu 2016

Aquesta és la samarreta que vaig pintar amb el meu disseny quan documentava aquest tutorial.

Materials

  • Stencil
  • Papers de diari
  • Cinta adhesiva
  • Pinzell
  • Pintura per a roba
  • Samarreta

Passos

Materials

Pas 1

Col·loquem el disseny

Primer, agafa alguns papers de diari i posa’ls dins la samarreta. D’aquesta manera, quan pintem, la pintura no traspassarà i no ens tacarà l’altra banda de la samarreta. Si hi ha alguna arruga, aplana-la.

Ara hem de decidir on col·loquem el nostre disseny. En el meu cas, estamparé una samarreta i el lloc on vull el dibuix és al centre del pit.

Agafa una mica de cinta adhesiva i enganxa l’stencil a la samarreta.

Pas 2

Pintem el primer color

Per als que han decidit que només faran un únic color, això serà ràpid. Agafa la pintura per a roba i amb el pinzell fes petits cops als forats de l’stencil.

Recorda de no carregar massa de pintura el pinzell, si no hi haurà un excés de tinta. No tinguis por d’embrutar-te les mans, és millor fer servir les ungles per a pressionar els costats de l’stencil quan pintes, la plantilla sempre ha d’estar en contacte amb la roba. Així, la pintura no es colarà per sota de l’stencil i el teu dibuix tindrà els cantons més definits de tot el barri. Si no pressiones suficient, el resultat final tindrà els cantons una mica “ondulats”, perquè la pintura s’haurà escampat per sota de la plantilla.

Deixa assecar i treu l’stencil (aquesta és sempre la meva part preferida).

Pas 3

Alineació de colors

Ara pintarem el segon color. Així que agafem el segon stencil i el posem sobre la samarreta.

Normalment faig aquest pas a ull, i alineo els colors. Però un bon stenciler hauria posat un parell de tires de cinta adhesiva enganxades a la roba formant un angle recte, just a les puntes del full del primer stencil, com si creéssim un marc. D’aquesta manera, quan posem el segon stencil, el quadrarem perquè les puntes coincideixin amb les tires de cinta (quan preparem l’stencil, hem de col·locar els dissenys just al mateix lloc del full, per poder fer un bon registre de color, si ho fem amb impressora ens ho farà automàticament).

Un cop el tinguem col·locat, l’enganxem a la samarreta i repetim el procés que hem seguit amb el primer color.

Si fas servir pintura translúcida, veuràs que al nostre disseny hi apareix un tercer color degut a les dues tintes sobreposant-se. En el meu cas, la tinta vermella era opaca, així que he hagut de pintar-la primer i a sobre afegir el color verd, perquè em sortís el tercer color.

Deixem assecar la pintura i traiem l’stencil.

En aquest pas, també pots pintar alguns detalls amb el pinzell. Jo vaig decidir afegir uns tocs de pinzell per marcar el terra. Potser pensaràs que vaig carregar-me la samarreta perquè semblen taques, però no. És el terra, gent, és el terra.

Pas 4

Passegem la nostra nova samarreta

Bé, doncs ara tenim una samarreta 100% personalitzada per passejar per aquests móns nostres. No tinc cap més consell, bé, només un, porta-la amb orgulla, TU HAS FET AQUESTA SAMARRETA.

I doncs, què? Com ha anat? Ha estat útil aquest tutorial?

M’encantaria saber la teva opinió sobre el tutorial! Si t’ha semblat interessant o si no t’ha servit de res! I si tens cap pregunta o dubte, aquí estem! 🙂

Subscriu-me

No et perdis res, subscriu-te!

Viu

Author Viu

I'm a children's illustrator and graphic designer from Barcelona. I like music and hiking.

More posts by Viu

Leave a Reply